torsdag 24. november 2011

KrF setter preg på Trondheim

Sentrum-venstrepartienes forslag til budsjett for 2012 bærer et tydelig preg av KrF-politikk. På samme måte som i Lerkendal-erklæringen lykkes vi med å synliggjøre programmet vårt, gjennom en tydelig satsing på kirke, skole, folkehelse og frivillighet.



I budsjettforslaget ligger det inne en økning på 5 000 000,- til Kirkelig Fellesråd og 500 000,- til andretrossamfunn ut over rådmannens forslag. Dette ivaretar intensjonen i Lerkendal-erklæringen om å;trappe opp støtten til menigheter og trossamfunn til snittet for de andre store byene i løpet av bystyreperioden. Med denne økningen er vi i rute, med en fjerdedel av differansen dekket.

Trondheim skal bli en foregangskommune for fosterhjem. På budsjettet for 2012 settes det av 260 000,- til veiledning og oppfølging av fosterhjem.

For å få økt kvalitet i grunnskolen er det lagt inn 6 000 000,- til økt lærertetthet på 1. klassetrinn. Dette ivaretar målsetningen om tidlig innsats, og får gjennomsnittlig gruppestørrelse ned på 15. elever pr. lærer i ordinær undervisning. Den økte lærertettheten utgjør 22 nye undervisningsårsverk i Trondheimsskolen. For å fortsette realfagssatsningen i skolen er det satt av penger til fem nye realfagsrom i 2012. Det er lagt inn 200 000,- for å øke innsatsen mot mobbing. Herunder ligger også en utredning om et uavhengig mobbeombud for Trondheimsskolene.

Det er ønske at flere skal få mulighet til å delta i kulturskolen. For å oppnå dette er det satt av 300 000,- i budsjettet som er øremerket flere friplasser. Dette vil bety en heving av grensen for å få friplass.

Det ligger også inne en satsning på det forebyggende helsearbeidet. Gjennom ”Et friskere Trondheim” er det satt av 2 000 000,- til satsning på forebyggende helsearbeid på tvers av sektorene. Det opprettes også fire nye helsesøsterstillinger i skolehelsetjenesten fra august 2012. Slik styrkes lavterskeltilbudet i skolen på en måte som kommer brukerne til gode. I tråd med programmet til KrF blir det også lagt opp til utplassering av enkle treningsapparater i byens parker og friområder(!). 

Døveforeningen i Trondheim får økt tilskuddet med 100 000,-.

Det settes av 1 million i prosjektstøtte for aktivitet i regi av frivillige organisasjoner. Denne potten skal tildeles prosjekter som utvikler og skaper nye aktiviteter, som skaper samarbeid mellom organisasjoner og grupper, eller mellom frivillige og offentlige aktører. Samarbeidet mellom frivilligheten, helse- og velferdssentrene og hjemmetjenestene styrkes med 700 000,- i prosjektmidler som skal benyttes slik at aktivitetstilbudet øker, som et ledd i Samhandlingsreformen.

I tillegg ligger det inne et generelt kulturløft på 1 300 000,- i forhold til rådmannens forslag til budsjett.



Eldar Nikolai Almli



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar